Een totaalrenovatie voor je plat dak

Heeft je plat dak zijn beste tijd achter de rug? Na een grondige dakinspectie werkt Group Suerickx een technisch voorstel uit voor een complete dakrenovatie. Onze ervaren dakwerkers brengen je plat dak opnieuw in topconditie.

Elke renovatie van een plat dak is anders. Daarom komen wij eerst ter plaatse voor een persoonlijke dakinspectie.

Zo krijgen we een correct zicht op de toestand van je plat dak, waarna we een technisch voorstel uitwerken.

Wat met de dakstructuur?

Wanneer de onderliggende dakstructuur van je plat dak is aangetast, vormt dit ons eerste aandachtspunt.

Vervolgens komt de dakbedekking in beeld. Deze staat onafgebroken blootgesteld aan weer en wind, waardoor een nieuwe dakbedekking meestal nodig is bij de renovatie van een plat dak.

Vernieuwing van de dakbedekking

Onze dakwerkers hebben ervaring met alle mogelijke dakbedekkingen voor platte daken. De twee meest voorkomende dakbedekkingen zijn de traditionele roofing (bitumen) en dakrubber EPDM (Resitrix).

Roofing (bitumen)

Nog steeds dé dakbedekking bij uitstek voor platte daken. Dit materiaal blinkt uit in kwaliteit en betrouwbaarheid voor een lange levensduur. Wij plaatsen roofing in twee lagen volledig naadloos en waterdicht.

EPDM (Resitrix)

Deze synthetische dakrubber zorgt met één laag voor een waterdicht dak voor de komende dertig tot vijftig jaar. Extreem weer en UV-straling van de zon hebben geen impact op dit materiaal. Wij gebruiken EPDM van het kwaliteitsmerk Resitrix. We lassen de dakrubber thermisch tot een perfect waterdicht plat dak.

Een unieke kans voor (extra) isolatie

Veel oude platte daken hebben weinig of zeer beperkte dakisolatie. De renovatie van je plat dak biedt meteen een unieke kans om extra te isoleren. Afhankelijk van de specifieke situatie adviseren wij isolatie met minerale wol, PUR, PIR of cellenglas.