Een complete renovatie van je hellend dak

Schakel de ervaren dakwerkers van Group Suerickx in voor een renovatie van je hellend dak. We beschikken over verschillende technische mogelijkheden om de renovatie van je hellend dak te combineren met extra isolatie.

Vooraleer we je hellend dak renoveren, gebeurt er uiteraard eerst een grondige dakinspectie. We analyseren de toestand van je dak en bekijken hoe we de renovatie technisch het best aanpakken. Elk hellend dak is anders, voor een dakrenovatie is maatwerk aangewezen.

Wil je samen met je dakrenovatie ook een dakkapel of dakraam laten plaatsen? Onze dakwerkers klaren probleemloos de klus!

Wat met de dakstructuur?

Uiteraard kijken we allereerst naar de onderliggende dakstructuur. Bevinden de gordingen of kepers nog in een voldoende staat of moeten we deze ook geheel of gedeeltelijk vervangen?

Naast de houten dakstructuur bekijken we ook het onderdak en de bestaande isolatie, als deze aanwezig is. Extra isolatie behoort bij een dakrenovatie altijd tot de mogelijkheden.

Vernieuwing van de dakbedekking

Elke nieuwe dakbedekking is bij een dakrenovatie mogelijk:

  • Gebakken pannen
  • Betonpannen
  • Natuurleien
  • Leien uit vezelcement

Een sarkingdak: isolatie aan de buitenzijde

In vele gevallen adviseren we extra isolatie bij de renovatie van een hellend dak. Vaak is een sarkingdak de perfecte oplossing. Bij een sarkingdak komt de isolatie boven de bestaande kepers of dakspanten, aan de buitenkant dus van het dak.

Omdat de stijve isolatieplaten niet onderbroken worden door dwarsbalken of andere objecten ontstaat er één groot aaneengesloten isolatieoppervlak. Koudebruggen bestaan in een sarkingdak gewoonweg niet. Dit beperkt sterk de warmteverliezen.

Zeker wanneer de zolderkamers al zijn ingericht, is een sarkingdak aangewezen. De volledige dakwerken gebeuren aan de buitenkant van het dak. Er hoeft aan de binnenzijde niets afgebroken of vervangen te worden.

De isolatiepanelen van Isotec zijn uitgerust met geïntegreerde panlatten. Deze platen zijn perfect voor het creëren van een sarkingdak.

Bovenop de panlatten kan elke soort dakbedekking geplaatst worden.

Of verkies je een traditionele dakopbouw?

Naast een sarkingdak behoort ook de traditionele dakopbouw met isolatie, onderdak, tengellaten en dakbedekking steeds tot de mogelijkheden.