Je industrieel plat dak functioneel zoals nieuw

Bij een renovatie van industriële platte daken zorgen we voor een structurele oplossing van je dakproblemen. We maken je dak functioneel zoals nieuw. De aangewezen aanpak voor de dakrenovatie volgt uit een grondige dakinspectie door onze engineers.

Eerst grondige dakanalyse

Elk renovatieproject start met een grondige analyse en de opmaak van een renovatieplan door onze engineers. We bekijken de dakstructuur, de dakbedekking, de dakisolatie en alle afvoervoorzieningen. In onderling overleg bespreken we hoe de dakrenovatie precies aan te pakken.

Dakrenovatie dekt tal van ladingen. Mogelijks beperkt zich dit tot het aanbrengen van een nieuwe beschermende coating, in andere gevallen moeten we de volledige dakstructuur en dakbedekking vernieuwen.

Alle dakbedekkingen mogelijk

Onze ervaren dakwerkers hebben ervaring met het vernieuwen van alle mogelijke dakbedekkingen op industriële platte daken, al dan niet in combinatie met het plaatsen van dampschermen en extra isolatie:

 • Roofing (bitumen): deze traditionele dakbedekking zorgt via twee lagen voor een perfect waterdicht dak.
 • PVC: dit materiaal wordt volledig op het dak gekleefd, waardoor het probleemloos zware stormen doorstaat. Je mag rekenen op een gemiddelde levensduur van 15 jaar.
 • TPO: dit ecologisch dakmateriaal garandeert zonder weekmakers een bijzonder lange levensduur. TPO combineert de soepelheid van rubbermembranen met de voordelen van een thermisch lasbaar membraan.
 • Rhepanol: deze dakbedekking bestaat uit één laag polyisobutyleen (pib). Aan de onderkant zit synthetisch onrotbaar vilt. Het materiaal heeft een zelfklevende dichtingsrand. Rhepanol past op elke ondergrond, ook op oude roofingdaken.
 • EPDM (Resitrix): met Resitrix combineren we de voordelen van dakrubber (EPDM) met roofing. Dit materiaal gaat probleemloos vijftig jaar mee.

Ook vloeibare dakdichtingssystemen voor complexe doorvoeren behoren tot de mogelijkheden.

Totaalservice voor renovatie van industriële platte daken

Naast de dakbedekking concentreren we ons bij een dakrenovatie van industriële platte daken mogelijk ook op andere werkzaamheden. Een overzicht:

 • Uitvoeren van de nodige sloopwerken op het dak en afvoer van alle puin.
 • Vernieuwen van houtwerk zoals dakoversteken
 • Maken of dichten van dakopeningen in houten of betonnen dakconstructies
 • Plaatsen van lichtkoepels, lichtstraten of dakluiken
 • Metselen van schouwen en opkantmuren
 • Afwerken van je industrieel dak met een daktuin of terras

Beter voorkomen dan genezen

Uiteraard is voorkomen altijd beter dan genezen. Group Suerickx biedt aantrekkelijke beheer- en onderhoudsformules om je industriële daken in topconditie te houden en dakrenovaties uit te stellen.