Een specialist in Vlaanderen nodig voor het ontmossen van daken?

Als je in Vlaanderen naar dé specialist zoekt voor het ontmossen van daken, dan kom je onvermijdelijk uit bij Group Suerickx. Al sinds 1979 specialiseert dit dakbedrijf met vestigingen in Grimbergen en Herentals zich in het ontmossen van daken in heel Vlaanderen. Jaarlijks voeren wij tot meer dan 300 ontmossingen uit. Wij beschikken over een ervaren team dat niets anders doet. Heeft jouw dak dringend een ontmossing nodig? Contacteer ons hier voor een plaatsbezoek en een offerte.

Waarom is ontmossen van daken in Vlaanderen nodig?

Vlaanderen is een vochtige regio waardoor algen en mossen gestimuleerd worden om te groeien op daken. Zeker in bosrijke en vochtige omgevingen wordt een dak al snel geteisterd door ontluikend ‘groen’.

Bij weelderige mosgroei kan de dakbedekking beschadigd raken en ontstaan er mogelijk scheuren en lekken in het dak. Bovendien houdt mos het vocht vast, wat de groei van schimmels stimuleert.

Na verloop van tijd krijgen vrijwel alle daken in Vlaanderen te maken met mos, waardoor ontmossen overal aangewezen is.

Hoe ontmossen wij daken in Vlaanderen?

Het ontmossen van een dak vraagt het nodige vakmanschap. Elke dakbedekking is anders, dus moet ook elke ontmossing anders worden aangepakt om beschadiging van de dakbedekking of waterinfiltratie te voorkomen. Wij ontmossen beton- of keramische pannen, kunst- en natuurleien, golfplaten, …

Elke ontmossing starten we met een grondige analyse van de situatie. Wij ontmossen daken in Vlaanderen in principe met warm water onder middelmatige druk. Dit water van meer dan 80°C doodt de wortels van de mossen en algen. We spuiten het water loodrecht op het dak, ook de onderzijde van de pannen en leien wordt gereinigd.

Vervolgens brengen we een PH-neutraal moswerend product aan. Dit product – onschadelijk voor je dak – houdt meerdere jaren het mos weg en wordt geactiveerd telkens het regent.

Bij een poreuze dakbedekking adviseren we om naast het ontmossen ook een coating aan te brengen. Deze coating beschermt je dakbedekking én geeft je dak een nieuwe uitstraling. Wij werken steeds met coatings die erkend zijn door de leverancier van de dakmaterialen. Na de primer brengen we de coating via twee verflagen in de juiste kleur aan.