Dakrenovatie solatube

« Naar overzicht

De Bie Wim, Mechelen

Categorie:

Verloop dakwerken

Om te beginnen werd de huidige dakbedekking gereinigd om hechting naar de volgende laag toe te bekomen. Plaatselijk moest de bestaande dakbedekking herstelt worden, dit doen we door deze te egaliseren met roofinglagen. De dakranden en muurkappen werden verwijderd alvorens de isolatie werd aangebracht. We kozen voor PIR isolatie IKO Enertherm BGF-120mm. Dit is een isolatie met sponning langs 4 zijden. Deze isolatie biedt een goede drukvastheid en uitstekende beloopbaarheid, heeft een Euro brandklasse F, is aan twee zijden voorzien van een bitumenvlies en PIR hardschuim.

Vervolgens plaatsten we een dampdrukverdelende onderlaag, Ventiglass 3F, gevolgd door een toplaag 4AF. De dakdoorvoerden worden aangewerkt d.m.v. Alsan Flashing. Dit is een gebruikslaar ééncomponent vloeibaar waterdichtingsproduct. 7 tapstukken werden vervangen door tapstukken in lood, met begrip van 2 PVC afvoerbuizen. Er werden ook gaten voorzien voor dakdoorvoeren.

Solatube

 

Voor deze dakrenovatie maakten we gebruik van Solatube daglichtsystemen. De solatube vangt daglicht op en transporteerd het naar de verschillende kamers in huis.

Solatube daglichtsystemen

Daglicht op elke plek onder het dak. Daar zorgt het Solatube® daglichtsysteem voor. De Solatube® vangt het buitenlicht op met een koepel en transporteert het daglicht via een zeer reflecterende daglichtbuis. Een plafondplaat naar keuze verspreidt vervolgens aangenaam daglicht de gewenste ruimte in.

Toepassingsmogelijkheden

 

De toepassingsmogelijkheden van Solatube® daglichtsystemen zijn nagenoeg onbegrensd. In platte en schuine daken, door een gevel of door de grond vindt het daglicht zijn weg. Voor de meest unieke daken, waaronder sandwichdaken en groendaken, zijn maatwerk dakdoorvoeren mogelijk. De daglichtbuizen zijn al in vele projecten toegepast om meer daglicht te genereren.

Verschillende types

Om er voor te zorgen dat er een Solatube® is voor iedere ruimte, zijn er verschillende type Solatubes® leverbaar: Ø 25 cm (160 DS), Ø 35 cm (290 DS) en Ø 53 cm (330 DS en 750 DS). De geschikte diameter is afhankelijk van de grootte van de ruimte en het gewenste lichtresultaat. Voor een indicatie kunt u de technische specificaties raadplegen of contact opnemen met Techcomlight.

De daglichtprofessionals van Techcomlight kunnen u (dag)lichtadvies op maat geven. Denk hierbij aan complete lichtplannen, heldere profit on investment berekening en professionele ondersteuning. Zie voor meer informatie www.techcomlight.nl

Hoge lichtopbrengst en goede isolatiewaardes

De hoogwaardige Solatube® lichtkoepel met Raybender® technologie zorgt bij lage zonnestand voor een aanzienlijk sterkere lichtopbrengst, terwijl bij hoge zonnestand overbelichting wordt voorkomen. Hierdoor heeft u een egalere lichtspreiding gedurende de dag.De goede afdichting van de Solatube® daglichtsystemen zorgt voor zeer hoge isolatiewaardes. Dit resulteert in minder warmteverlies in de winter en minder warmtetoename in de zomer. Speciaal voor de passiefbouw heeft Solatube® de ECO (Energy Care Optima) ontwikkeld. Deze variant is extra geïsoleerd en behaald hierdoor U-waardes tot wel 0,5W/m2K, gelijk aan HR+++ glas.

Accessoires

Het Solatube® daglichtsysteem is snel in te bouwen en onderhoudsarm. De Solatube® heeft een ruim aanbod van accessoires, zoals de combinatie met een verlichtingsarmatuur of SmartLED voor ’s avonds, een daglichtdimmer of een ventilatie-unit.

Daarnaast is het mogelijk om met Solatube® te voldoen aan het SKG2 politiekeurmerk. Hiervoor is een inbraakbeveiligingsset beschikbaar.

Gegarandeerde kwaliteit

De ongeëvenaarde kwaliteit van de Solatube® daglichtsystemen is aangetoond door middel van tests uitgevoerd door Grontmij, TNO en Peutz. Alle technische specificaties zijn hiermee onderbouwd, zodat iedere Solatube® daglichtsysteem gegarandeerd presteert op het gebied van isolatie, lichtopbrengst en duurzaamheid.

Bron: www.solatube.nl