Afbeeldingen voor

Afbeeldingen na

« Naar overzicht

Continental Sweets, lier

Categorie:

Dakrenovatie Continental Sweets

Bij Continental Sweets te Lier voerden we een roofing dakrenovatie uit. In totaal werd er zo’n 1016m² van een nieuwe roofinglaag voorzien.

Continental Sweets Belgium is een vooraanstaand Belgisch distributie-huis van zoetwaren en kauwgom.
Ze verdelen een zeer breed aanbod van kwalitatief hoogstaande producten. Je vindt hun producten terug in supermarkten, benzinestations, krantenwinkels, ….

Enkele merken die zij verdelen zijn bijvoorbeeld: Lutti, King, Sportlife, Swizzels, …

Verloop van de werken

De nieuwe roofinglaag werd aangebracht op de bestaande roofinglaag. Om dit mogelijk te maken werd de huidige roofinglaag gereinigd om hechting naar de volgende laag toe te bekomen. Vervolgens werden de muurkappen, goed voor zo’n 111m, verwijderd.

Hierna brengen we Sopradere Quick hechtingsprimer aan. Dit is een sneldrogende primer op basis van bitumen en vluchtige solventen, en wordt gebruikt als hechtingslaag om een goede hechting van bitumineuze producten te verzekeren.

Hierop brengen we een dakdichting, Sopralene Techno Venti 4AF C1 aan. Deze dakdichting is een membraan met een ingebouwd damdruk- en spanningsverdelend systeem samengesteld uit elastomeerbitumen en composiet-polyesterinlage. De bovenzijde is afgewerkt met ingewalste leischilfers. De vrij boord is voorzien van een wegbrandfilm en de onderzijde is afgewerkt met elastomeerstroken, afgewisseld met antikleefstroken en afgeschermd met een wegbrandfolie.

De bestaande muurkappen waren nog in goede staat, dus deze dienden niet vervangen te worden. De bestaande muurkappen werden teruggeplaatst.

Als laatste werden er tapstukken geplaatst.